Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zapiekanka z nektarynkami"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 57
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 377
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 102
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 57
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 377
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 102
Składniki
Masło stop. Jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Ciastka migdałowe drobno pokrusz w malakserze. Twaróg wymieszaj z żółtkami oraz skórką cytrynową, cukrem waniliowym i kaszką. Dodaj masło. Białka ubij na sztywno, powoli dosypując cukier. Kiedy piana będzie sztywna i lśniąca, dodaj ją do masy serowej. Wsyp okruszki ciastek i delikatnie przemieszaj łyżką.
Nektarynki umyj, rozetnij, wyjmij pestki, miąższ pokrój na cząstki. Żaroodporną formę posmaruj masłem i oprósz cukrem. Na spodzie rozłóż cząstki nektarynek. Owoce przykryj masą serową. Równomiernie ją rozsmaruj.
Formę wstaw do większego naczynia napełnionego mniej więcej do połowy wodą. Całość wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200°C. Deser piecz w kąpieli wodnej około godziny. Przed podaniem posyp płatkami migdałowymi i ew. cukrem pudrem wymieszanym z wanilią.Źródło: Naj