Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zapiekanka z porem i pieczarkami"
Szybka w wykonaniu, zdrowa zupa na każdą okazję. Smakuje wspaniale.
Odsłon: 207
Dzień dobry moi mili właśnie zaczyna się sezon rabarbarowy i właśnie dlatego...
Odsłon: 64
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 116
Kurczak w sosie miodowo-czosnkowym to doskonała propozycja na obiad – szybka,...
Odsłon: 41
Szybka w wykonaniu, zdrowa zupa na każdą okazję. Smakuje wspaniale.
Odsłon: 207
Dzień dobry moi mili właśnie zaczyna się sezon rabarbarowy i właśnie dlatego...
Odsłon: 64
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 116
Kurczak w sosie miodowo-czosnkowym to doskonała propozycja na obiad – szybka,...
Odsłon: 41
Składniki
25 minut • Porcja 110 kcal • Koszt porcji ok. 2,20 zł • Przepis dla 4 osób
Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę. Smaż je na oliwie na silnym ogniu, mieszając, około 3 minut.
Por dokładnie oczyść, opłucz i osusz. Pokrój go na kawałki o długości około 1,5-2 cm. Przesmaż go szybko na oliwie.
Pieczarki pokrojone na połówki również smaż kilka minut na bardzo dużym ogniu (żeby nie wyciekł z nich sok).
Na dużą patelnię wyłóż ziemniaki, por i 1/3 pieczarek. Zalej wszystko roztrzepanymi jajkami z solą, pieprzem i gałką. Smaż kilka minut na małym ogniu.
Wstaw patelnię do piekarnika na górną półkę i zapiekaj w 250°C, aż wierzch się zetnie (2-3 min). Jeśli masz patelnię z rączką przymocowaną na stałe, zapiekaj przy uchylonych drzwiczkach, rączkę wystawiając na zewnątrz.
Podawaj z resztą pieczarek i pomidorem.Źródło: Kobieta i życie