Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warto robić zapiekanki z wykorzystaniem sezonowych warzyw. Są one aktualnie tanie. Dodatek kurkumy zapewni im piękny kolor i smak. Polecam.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9588
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1101
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4441
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 208
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20885
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9588
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1101
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4441
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 208
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20885
Składniki
Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu z odrobiną soli i płaską łyżeczką kurkumy. Cebulę i czosnek drobno pokroić. Paprykę, pomidorki i cukinię umyć. Z papryki usunąć pestki i dowolnie pokroić. Pomidorki pokroić na połówki, a cukinię zetrzeć na tarce o dużych oczkach.Następnie odcisnąć z niej sok. Na tarce zetrzeć również marchewki. Wszystkie warzywa dusić na oleju z dodatkiem przypraw. Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem. Wyłożyć na nie połowę odcedzonego ryżu. Na ryż połowę warzyw. Znów kolejna warstwa ryżu i kolejny raz warzywa. Na wierzch plasterki żółtego ryżu. Zapiekać w nagrzanym do 180 st. C piekarniku 20-25 minut. Danie podawać ciepłe posypane natką pietruszki.