Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zapiekanka ziemniaczana z mięsem i szpinakiem"
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 80
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3325
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1165
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 80
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3325
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1165
Składniki
Obrane ziemniaki pokrój w plastry. Liście szpinaku przebierz, umyj i osusz.
Drobno posiekany czosnek i cebulę zeszklij na maśle. Po chwili dorzuć szpinak. Dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową w proszku.
Na drugiej patelni podsmaż posolone mięso mielone. Gdy ostygnie, zmiksuj je w blenderze i połącz z jajkiem.
W natłuszczonej formie żaroodpornej ułóż warstwami mięso, ziemniaki i szpinak. Na wierzchu umieść paski sera żółtego.
Piecz potrawę 40 minut w piekarniku rozgrzanym do 200°C.Źródło: Kurier TV