Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pożywna zapiekanka z mięsem mielonym i pieczarkami to idealny pomysł na obiad jeśli nie macie czasu na długie gotowanie ;) Z powodzeniem możecie przygotować ją jako posiłek na dwa dni lub wykorzystać np. ziemniaki, które zostały z obiadu ;) Świetnie smakuje po odgrzaniu, kiedy smaki fajnie się przegryzą :) Będzie pysznie i do syta ;) Idealne jesienno-zimowe danie...
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 267
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4988
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4850
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44918
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 534
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 267
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4988
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4850
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44918
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 534
Składniki
Ziemniaki ugotować na półtwardo w osolonej wodzie. Odcedzić, przestudzić i pokroić na plasterki. Na patelni na oleju zeszklić drobno posiekaną cebulę, dodać pokrojone na plasterki pieczarki i posiekany czosnek. Smażyć przez chwilę, aż pieczarki nabiorą złocistego koloru. Dodać mięso mielone, koncentrat, zioła, paprykę, sól i pieprz. Przesmażyć kilka minut.
Beszamel: W rondlu rozpuścić masło, dodać mąkę i zrobić zasmażkę. Stopniowo dolewać mleka, cały czas mieszając trzepaczką. Kiedy sos zacznie gęstnieć zestawić rondel z ognia, doprawić solą, pieprzem, gałką i wymieszać.
Na dnie naczynia żaroodpornego ułożyć plasterki ziemniaków polać beszamelem, posypać startym serem, ułożyć warstwę mięsa z pieczarkami i ponownie plastry ziemniaków. Warstwy układać, aż do wyczerpania składników. Ostatnią warstwę ziemniaków polać beszamelem i posypać serem. Zapiekankę zapiekać przez ok. 30 minut w 180 stopniach. Kroić po lekkim przestudzeniu.