Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja rodzina tą zapiekankę uwielbia / Zapiekany chłopski garnek z młodej kapusty.
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35565
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1166
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1743
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5901
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35565
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1166
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1743
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5901
Składniki
Ziemniaki kroję w talarki i gotuję w osolonej wodzie ok. 8 minut. Nie chcę by były zbyt miękkie. Kiełbasę kroję w talarki a cebulę w pióra. Smażę na oleju. Resztę składników kroję drobniej. Piekarnik nagrzewam na 220 stopni. Naczynie do zapiekania natłuszczam i układam podgotowane ziemniaki. Następnie podsmażoną kiełbasę z cebulą i pokrojoną paprykę, pomidor, cebulę i poszatkowaną kapustę. Posypuję serem i przyprawiam. Całość jeszcze mieszam. Składniki na sos dokładnie mieszam i przyprawiam. Polewam całość. Piekę ok. 30 minut pod folią a następnie 10 już bez folii. Można dodać na ostatnie 10 minut jeszcze ser.