Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zapiekany łosoś z warzywami"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 74
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 129
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 74
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 129
Składniki
Łososia oczyść i umyj. Możesz go podzielić na 4 porcje lub zostawić w jednym kawałku. Następnie skrop go sokiem z cytryny, odłóż w chłodne miejsce.
Podgrzej mleko. Przygotuj sos. W głębokiej miseczce rozbełtaj jajka z ciepłym mlekiem, musztardą solą i pieprzem.
Sosem zalej warzywa w formie i poukładaj na tym porcje oczyszczonego łososia.
Rybę lekko posól i zetrzyj na nią żółty ser. Danie zapiekaj przez około 25 minut w nagrzanym piekarniku w temperaturze 170° C.
Marchewki i ziemniaki obierz, pokrój w grubsze plastry i ugotuj w posolonej wodzie na półmiękko. Następnie odcedź i przełóż do innego naczynia.
Fasolkę oczyść, opłucz i przekrój wzdłuż na pół. Wrzuć do osolonego wrzątku i gotuj przez 3 minuty. Odcedź i szybko schłódź zimną wodą.
Brytfankę posmaruj tłuszczem i ułóż w niej ugotowane marchewki i ziemniaki. Na wierzch wyłóż fasolkę. Całość zalej sosem (patrz powyżej).Źródło: Na żywo