Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zapiekany sandacz z kapustą kiszoną"
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36052
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 180
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 315
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 384
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36052
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 180
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 315
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 384
Składniki
Obierz i posiekaj cebulę. Na patelni rozgrzej jedną łyżkę oleju. Zeszklij cebulę, posyp łyżeczką cukru. Smaż chwilę, aż cukier się skarmelizuje. Dodaj kapustę i 2 łyżeczki mielonej słodkiej papryki. Smaż razem 10 minut, dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj ze śmietaną oraz sokiem jabłkowym. Przełóż do brytfanki, zapiekaj około 20 min w temp. 180 st.
Rozmieszaj kremówkę ze szczyptą słodkiej mielonej papryki. Filety z sandacza (lub innej ryby słodkowodnej) opłucz, osusz starannie papierowym ręcznikiem kuchennym, podziel na 4 porcje. Skrop sokiem z cytryny, natrzyj solą oraz pieprzem.
Przygotowane porcje ryby ułóż na warstwie zapieczonej kiszonej kapusty. Polej kremówką doprawioną papryką. Zapiekaj razem jeszcze 15 minut. Gotowe danie udekoruj natką.Źródło: Świat kobiety