Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zapiekany sandacz z kapustą kiszoną"
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5363
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 231
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 835
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 950
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 158
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5363
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 231
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 835
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 950
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 158
Składniki
Obierz i posiekaj cebulę. Na patelni rozgrzej jedną łyżkę oleju. Zeszklij cebulę, posyp łyżeczką cukru. Smaż chwilę, aż cukier się skarmelizuje. Dodaj kapustę i 2 łyżeczki mielonej słodkiej papryki. Smaż razem 10 minut, dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj ze śmietaną oraz sokiem jabłkowym. Przełóż do brytfanki, zapiekaj około 20 min w temp. 180 st.
Rozmieszaj kremówkę ze szczyptą słodkiej mielonej papryki. Filety z sandacza (lub innej ryby słodkowodnej) opłucz, osusz starannie papierowym ręcznikiem kuchennym, podziel na 4 porcje. Skrop sokiem z cytryny, natrzyj solą oraz pieprzem.
Przygotowane porcje ryby ułóż na warstwie zapieczonej kiszonej kapusty. Polej kremówką doprawioną papryką. Zapiekaj razem jeszcze 15 minut. Gotowe danie udekoruj natką.Źródło: Świat kobiety