Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zasmażany kalafior jest banalny w przygotowaniu i bardzo smaczny jako dodatek do dania głównego.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1659
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1441
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1453
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1609
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1659
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1441
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1453
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1609
Składniki
Kalafiora oczyść i podziel na średniej wielkości różyczki. Zagotuj w dużym garnku wodę, lekko posól. Wrzuć różyczki kalafiora i gotuj przez około 5-7 minut aż będą półmiękkie (al dente). Odcedź i przelej zimną wodą, aby zatrzymać proces gotowania.
Marchewkę obierz i pokrój w kostkę. Kolendrę posiekaj. Groszek odsącz z zalewy.
Na dużej patelni rozgrzej masło. Wrzuć marchewkę i smaż przez 2-3 minuty aż lekko zmięknie. Do marchewki dodaj odcedzone różyczki kalafiora. Smaż razem na średnim ogniu przez kolejne 5 minut, delikatnie mieszając. Na koniec dodaj groszek.
Wsyp bułkę tartą i parmezan, dopraw całość solą oraz pieprzem. Podsmaż jeszcze kilka minut, aby smaki się połączyły.
Przed podaniem posyp świeżo posiekaną kolendrą lub pietruszką.