Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zasmażany kalafior jest banalny w przygotowaniu i bardzo smaczny jako dodatek do dania głównego.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 38012
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 389
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 152
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 368
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9235
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 38012
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 389
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 152
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 368
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9235
Składniki
Kalafiora oczyść i podziel na średniej wielkości różyczki. Zagotuj w dużym garnku wodę, lekko posól. Wrzuć różyczki kalafiora i gotuj przez około 5-7 minut aż będą półmiękkie (al dente). Odcedź i przelej zimną wodą, aby zatrzymać proces gotowania.
Marchewkę obierz i pokrój w kostkę. Kolendrę posiekaj. Groszek odsącz z zalewy.
Na dużej patelni rozgrzej masło. Wrzuć marchewkę i smaż przez 2-3 minuty aż lekko zmięknie. Do marchewki dodaj odcedzone różyczki kalafiora. Smaż razem na średnim ogniu przez kolejne 5 minut, delikatnie mieszając. Na koniec dodaj groszek.
Wsyp bułkę tartą i parmezan, dopraw całość solą oraz pieprzem. Podsmaż jeszcze kilka minut, aby smaki się połączyły.
Przed podaniem posyp świeżo posiekaną kolendrą lub pietruszką.