Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zawijane naleśniki z szynką i pieczarkami"
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5629
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 938
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28622
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 75
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5629
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 938
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28622
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 75
Składniki
ciasta zmiksować. Odstawić na kwadrans. Usmażyć naleśniki.
Pieczarki pokroić lub zetrzeć. Masło rozgrzać, wrzucić grzyby, dodać sól, smażyć do odparowania wody. Dodać 2 łyżki śmietany i 4 łyżki sera. Doprawić. Wymieszać.
Na każdy naleśnik położyć plaster szynki, na to rozsmarować farsz. Zwijać.
Naczynie żaroodporne wysmarować śmietanką. Naleśniki pokroić i układać ciasno obok siebie. Wierzch posmarować śmietanką i posypać serem. Wstawić do nagrzanego do 180oC piekarnika i piec ok. 10 minut.
ok. 65 minut
W wersji dla jarosza zamiast z plastrami szynki możemy zwijać naleśniki z plastrami grillowanej cukini.Źródło: Twoje Imperium