Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zawijane naleśniki z szynką i pieczarkami"
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 285
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 285
Składniki
ciasta zmiksować. Odstawić na kwadrans. Usmażyć naleśniki.
Pieczarki pokroić lub zetrzeć. Masło rozgrzać, wrzucić grzyby, dodać sól, smażyć do odparowania wody. Dodać 2 łyżki śmietany i 4 łyżki sera. Doprawić. Wymieszać.
Na każdy naleśnik położyć plaster szynki, na to rozsmarować farsz. Zwijać.
Naczynie żaroodporne wysmarować śmietanką. Naleśniki pokroić i układać ciasno obok siebie. Wierzch posmarować śmietanką i posypać serem. Wstawić do nagrzanego do 180oC piekarnika i piec ok. 10 minut.
ok. 65 minut
W wersji dla jarosza zamiast z plastrami szynki możemy zwijać naleśniki z plastrami grillowanej cukini.Źródło: Twoje Imperium