Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo smaczne, oryginalne danie obiadowe, które odmieni nudne posiłki, niby to co zwykle a jednak inaczej podane
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 151
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31339
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 426
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 151
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31339
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 426
Składniki
mięso oczyścić oraz przekroić wzdłuż na 2 części, lekko rozbijamy tłuczkiem, ale nie za mocno
pokroić cebulę w plastry
mięso posolić i popieprzyć, posypać ziołami prowansalskimi, na środku ułożyć ser, kilka plastrów cebuli, i masło (ew. wiórki masła), ciasno zrolować
roztrzepać jajko i dodać sól i pieprz, roladki najpierw obtaczamy w mące, potem w jajku, następnie w bułce tartej
smażymy na oleju na małym ogniu do zrumienienia, po obróceniu roladek na drugą stronę – przykrywamy patelnię pokrywką, aby mięso w środku nie było surowe