Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zawijaski z piersi indyka z szynką i mozzarellą"
Smak wiosny!
Odsłon: 681
Polecam.
Odsłon: 253
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 655
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 34
Smak wiosny!
Odsłon: 681
Polecam.
Odsłon: 253
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 655
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 34
Składniki
Czas przygotowania: 30 minut. 1 porcja: 370 kcal. Cena porcji: 3,50 zł
Filet z indyka opłucz, osusz, potnij na 6 niewielkich kawałków. Każdy z nich umieść pomiędzy dwiema warstwami folii spożywczej i lekko rozbij, nadając kotletom owalny kształt. Usuń folię, a mięso lekko posyp solą oraz pieprzem.
Mozzarellę osącz z zalewy zetrzyj na tarce o dużych otworach. Płaty mięsa przykryj plasterkami szynki. Jeśli lubisz możesz zastąpić szynkę salami albo wędzonym boczkiem.
Wędlinę posyp startą mozarellą. Całość ciasno zwiń. Ew. dodatkowo zepnij roladki wykałaczkami, by nie rozpadły się podczas smażenia.
Migdały wymieszaj z tartą bułką. Jajka roztrzep ze śmietaną. Roladki zanurzaj w jajkach ze śmietaną. Potem obtocz w tartej bułce z migdałami. Panierkę mocno dociśnij dłonią do mięsa.
Na patelni rozgrzej oliwę (ew. olej z masłem). Włóż roladki. Smaż je ok. 10 minut, aż ładnie zrumienią się ze wszystkich stron. Podawaj z sałatą skropioną winegretem.Źródło: Tina