Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 25-03-2012
Bardzo kaloryczne!!!!!!!!!!!
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 8
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 777
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2085
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4082
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 8
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 777
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2085
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4082
Składniki
Kapustę główkę obgotować jak na gołąbki.Wody nie wylewać.Rozdzielić liście.W tym czasie wstawiam w drugim garnku opłukaną kiszoną kapustę,obgotowuję jeśli jest za kwaś na odlewam wodę i jeszcze raz zalewam i gotuje z przyprawami w połowie gotowania (próbuje) wsypuje kaszę i obsmażony z cebulą na smalcu boczek.wystudzone wkładam do liści i zawijam jak gołąbki,układam w garnku zalewam wodą po gotowaniu liści gotuję do miękkości .Najlepiej smakują obsmażone na smalcu ze skwarkami na rumiano.Składniki podałam mniej więcej,bo sama robię na tzw oko więc ciężko mi jest podać dokładne proporcje.