Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 25-03-2012
Bardzo kaloryczne!!!!!!!!!!!
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3814
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414586
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2347
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3814
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414586
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2347
Składniki
Kapustę główkę obgotować jak na gołąbki.Wody nie wylewać.Rozdzielić liście.W tym czasie wstawiam w drugim garnku opłukaną kiszoną kapustę,obgotowuję jeśli jest za kwaś na odlewam wodę i jeszcze raz zalewam i gotuje z przyprawami w połowie gotowania (próbuje) wsypuje kaszę i obsmażony z cebulą na smalcu boczek.wystudzone wkładam do liści i zawijam jak gołąbki,układam w garnku zalewam wodą po gotowaniu liści gotuję do miękkości .Najlepiej smakują obsmażone na smalcu ze skwarkami na rumiano.Składniki podałam mniej więcej,bo sama robię na tzw oko więc ciężko mi jest podać dokładne proporcje.