Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zdrowe musli"
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 25
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 68
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10512
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 95
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 25
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 68
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10512
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 95
Składniki
Jeśli użyjesz mrożonych owoców, najpierw je rozmroź i osusz na ręcznikach papierowych.
W misce wymieszaj chudy twaróg z jogurtem na gładką masę. Do wysokiego pucharka lub miseczki wlej łyżkę jogurtu z twarogiem, potem wsyp kilka różnych rodzajów owoców.
Wsyp 2 łyżki płatków górskich i zalej 2 łyżkami jogurtu z twarogiem. Możesz odczekać 5 minut, żeby płatki górskie nasiąknęły jogurtem, a potem na przemian dodawaj owoce i płatki kukurydziane.
Musli nie wymaga cukru, jeśli jednak lubisz bardziej słodkie, dodaj odrobinę brązowego.
Czas przygotowania: 20 minut (bez rozmrażania) 100 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień