Do góry

Dania główne Przepis na:

Żeberka Arabeski

Żeberka Arabeski

Autor:

Przepisów i artykułów: 778 Ocena: 7867

Dodano:

Odsłon: 1518

Bardzo prosty przepis na pyszne soczyste żeberka.

Składniki

  • 1 kg Żeberek wieprzowych
  • 2 puszki fasoli białej
  • 200 ml koncentratu pomidorowego
  • Pomysł na soczyste żeberka
  • Sól
  • Cebula
  • Szczypta czosnku
  • Pieprz
  • 3 łyżki ketchupu pikantnego
  • Olej do smażenia
  • 1 łyżka mąki pszennej
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Żeberka Arabeski

Przygotowanie

  1. 1. Żeberka myjemy i kroimy na mniejsze kawałku, doprawiamy pomysłem na soczyste żeberka i solimy.
    2. Mięso układamy w rękawie do pieczenia i pieczemy 40 minut w 180°C.

  2. 3. Po upieczeniu odlewamy sos i układamy w naczyniu.
    4. Cebulę obieramy drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju.
    5. Dodajemy przecier, czosnek, sól, pieprz, ketchup podlewamy szklanką wody i chwilę gotujemy.
    6. Na koniec sos łączymy z fasolą ( bez zalewy) i polewamy mięso.

  3. 7. Danie gotowe.
    8. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 13 marca No tak, nawet nie pytam, kto nazwę wymyślił ;p
Pyszne jedzonko :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

helenapon 12 marca Wygląda wspaniale. Zabieram przepis do wykorzystania.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń