Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1919
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1609
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2554
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1919
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1609
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2554
Składniki
cebule obierz,pokrój na cząstki. Żeberka opłucz,osusz pokrój na porcje.Obsmaż na rumiano na patelni z rozgrzanym olejem,przełóż do garnka
Na pozostałym tłuszczu zrumień pokrojoną cebulę,dodaj do mięsa
podlej szklanką wrzątku i podgrzanym piwem.Dodaj listek laurowy,ziele angielskie i pieprz.Możesz też wrzucić kawałki skórki i pokruszony miękisz z kromki razowego chleba. Duś na małym ogniu ok.45 min.
Papryczkę umyj,usuń nasionka,posiekaj. Dodaj do żeberek razem z solą. Duś na małym ogniu aż mięso będzie miękkie.
Dopraw do smaku. Możesz posypać listkami świeżej bazylii lub posiekaną natką pietruszki.