Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ŻebeRRRRRRRRRRka <3 YuMMMMMMMMMMMMY! <3
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118761
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8690
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3176
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2533
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118761
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8690
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3176
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2533
Składniki
Żeberka myjemy, osuszamy i dzielimy na porcje. Oprószamy solą i mąką. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz, podsmażamy mięso i przekładamy do rondla. Na tłuszczu ze smażenia żeberek podsmażamy cebulę pokrojoną w talarki. Cebulę przekładamy do mięsa. Marchew, pietruszkę, seler obieramy, kroimy w słupki. Ogórki kroimy na plasterki. Warzywa przekładamy do mięsa, dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, zalewamy bulionem. Danie dusimy pod przykryciem (na średnim ogniu) przez 40 min.