Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ŻebeRRRRRRRRRRka <3 YuMMMMMMMMMMMMY! <3
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2654
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421768
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2152
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2654
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421768
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2152
Składniki
Żeberka myjemy, osuszamy i dzielimy na porcje. Oprószamy solą i mąką. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz, podsmażamy mięso i przekładamy do rondla. Na tłuszczu ze smażenia żeberek podsmażamy cebulę pokrojoną w talarki. Cebulę przekładamy do mięsa. Marchew, pietruszkę, seler obieramy, kroimy w słupki. Ogórki kroimy na plasterki. Warzywa przekładamy do mięsa, dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, zalewamy bulionem. Danie dusimy pod przykryciem (na średnim ogniu) przez 40 min.