Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Żeberka na białej kapuście"
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 238
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 238
Składniki
Żeberka umyć, osuszyć, podzielić na porcje, oprószyć lekko mąką. Cebule obrać, posiekać. Kapustę umyć, osuszyć, dość drobno poszatkować. Na rozgrzanym oleju przesmażyć na złoty kolor żeberka, posypać solą i pieprzem, zdjąć z patelni.
Zeszklić cebule, dodać kapustę, przyprawić solą, pieprzem, majerankiem i listkami laurowymi.
Gdy zmniejszy objętość, dodać przesmażoną marchewkę i pokrojone pomidory, przełożyć połowę do garnka, ułożyć żeberka i przykryć pozostałą kapustą. Zalać 350 ml wody i dusić do miękkości żeberek.
ok. 55 minut
Podgotowaną kapustę można nieco zagęścić, zaciągając ją mąką. Do kapusty warto też dodać świeży siekany koperek.Źródło: Twoje Imperium