Do góry

Dania główne Przepis na:

Żeberka na białej kapuście

Żeberka na białej kapuście

Autor:

Przepisów i artykułów: 1332 Ocena: 11271

Dodano:

Odsłon: 2

Wypróbowany przepis na "Żeberka na białej kapuście"

Składniki

  • 1 kg żeberek
  • 1 kg młodej kapusty
  • 2 duże cebule
  • 1 marchewka
  • 2-3 pomidory
  • 1 łyżka siekanego koperku
  • sól
  • pieprz
  • listki laurowe
  • 2 łyżki mąki
  • 2-3 łyżki oleju do smażenia
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Żeberka na białej kapuście

Przygotowanie

  1. Żeberka umyć, osuszyć, podzielić na porcje, oprószyć lekko mąką. Cebule obrać, posiekać. Kapustę umyć, osuszyć, dość drobno poszatkować. Na rozgrzanym oleju przesmażyć na złoty kolor żeberka, posypać solą i pieprzem, zdjąć z patelni.

  2. Zeszklić cebule, dodać kapustę, przyprawić solą, pieprzem, majerankiem i listkami laurowymi.

  3. Gdy zmniejszy objętość, dodać przesmażoną marchewkę i pokrojone pomidory, przełożyć połowę do garnka, ułożyć żeberka i przykryć pozostałą kapustą. Zalać 350 ml wody i dusić do miękkości żeberek.

  4. ok. 55 minut

  5. Podgotowaną kapustę można nieco zagęścić, zaciągając ją mąką. Do kapusty warto też dodać świeży siekany koperek.

    Źródło: Twoje Imperium

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń