Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Żeberka na grilla w miodzie i piwie"
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4681
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 85
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 103
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 318
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4681
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 85
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 103
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 318
Składniki
Czosnek rozetrzeć z solą, dodać przyprawy, olej, miód, piwo, musztardę. Odstawić na chwilę.
Mięso dokładnie umyć, oczyścić z błon, podzielić na kawałki tak, żeby na jedną porcję wypadała jedna kostka. Zalać marynatą, wstawić do lodówki na noc (a najlepiej na 24 godziny).
Żeberka położyć na aluminiowych tackach, grillować z obu stron po ok. 10 minut, smarując obficie pozostałą marynatą.
Dla pogłębienia smaku można do marynaty użyć ciemnego, słodkiego piwa i sosu sojowego. Wtedy już nie solić.
ok. 30 minut + marynowanie.Źródło: Twoje Imperium