Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Żeberka na grilla w miodzie i piwie"
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 729
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 723
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 410
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3548
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 729
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 723
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 410
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3548
Składniki
Czosnek rozetrzeć z solą, dodać przyprawy, olej, miód, piwo, musztardę. Odstawić na chwilę.
Mięso dokładnie umyć, oczyścić z błon, podzielić na kawałki tak, żeby na jedną porcję wypadała jedna kostka. Zalać marynatą, wstawić do lodówki na noc (a najlepiej na 24 godziny).
Żeberka położyć na aluminiowych tackach, grillować z obu stron po ok. 10 minut, smarując obficie pozostałą marynatą.
Dla pogłębienia smaku można do marynaty użyć ciemnego, słodkiego piwa i sosu sojowego. Wtedy już nie solić.
ok. 30 minut + marynowanie.Źródło: Twoje Imperium