Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Żeberka na grilla w miodzie i piwie"
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 287
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1389
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4307
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 287
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1389
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4307
Składniki
Czosnek rozetrzeć z solą, dodać przyprawy, olej, miód, piwo, musztardę. Odstawić na chwilę.
Mięso dokładnie umyć, oczyścić z błon, podzielić na kawałki tak, żeby na jedną porcję wypadała jedna kostka. Zalać marynatą, wstawić do lodówki na noc (a najlepiej na 24 godziny).
Żeberka położyć na aluminiowych tackach, grillować z obu stron po ok. 10 minut, smarując obficie pozostałą marynatą.
Dla pogłębienia smaku można do marynaty użyć ciemnego, słodkiego piwa i sosu sojowego. Wtedy już nie solić.
ok. 30 minut + marynowanie.Źródło: Twoje Imperium