Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Żeberka na kapuście z papryką"
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5255
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 821
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11671
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5042
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1287
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5255
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 821
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11671
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5042
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1287
Składniki
Żeberka umyć, osuszyć, podzielić na nieduże porcje, oprószyć pieprzem. Na oleju przesmażyć na złoty kolor żeberka, zdjąć z patelni.
Cebule posiekać. Kapustę oczyścić, poszatkować. Papryki starannie oczyścić z gniazd nasiennych.
Masło rozgrzać, zeszklić cebulę, dodać paprykę, a następnie kapustę. Chwilę smażyć, mieszając. Przełożyć do naczynia żaroodpornego razem z żeberkami i zapiekać około 35 minut.
ok. 75 minut
Do kapusty warto dodać również kawałki wędzonego boczku lub plasterki lekko podsmażonej kiełbasy czosnkowej.Źródło: Twoje Imperium