Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Żeberka na kapuście z papryką"
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2508
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 1062
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1383
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2508
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 1062
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1383
Składniki
Żeberka umyć, osuszyć, podzielić na nieduże porcje, oprószyć pieprzem. Na oleju przesmażyć na złoty kolor żeberka, zdjąć z patelni.
Cebule posiekać. Kapustę oczyścić, poszatkować. Papryki starannie oczyścić z gniazd nasiennych.
Masło rozgrzać, zeszklić cebulę, dodać paprykę, a następnie kapustę. Chwilę smażyć, mieszając. Przełożyć do naczynia żaroodpornego razem z żeberkami i zapiekać około 35 minut.
ok. 75 minut
Do kapusty warto dodać również kawałki wędzonego boczku lub plasterki lekko podsmażonej kiełbasy czosnkowej.Źródło: Twoje Imperium