Do góry

Dania główne Przepis na:

Żeberka pieczone w kiszonej kapuście

Żeberka pieczone w kiszonej kapuście

Autor:

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 128

Dodano:

Odsłon: 14846

Proste danie obiadowe.

Składniki

5-6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Żeberka umyć, osuszyć i pokroić na mniejsze kawałki.

  2. Naczynie żaroodporne wysmarować olejem. Ułożyć żeberka.

  3. Kapustę kiszoną odcisnąć z nadmiaru soku (jeżeli jest bardzo kwaśna, to przepłukać w zimnej wodzie i odcisnąć). Ułożyć na żeberkach. Wierzch posypać przyprawą grillową i skropić olejem.

  4. Naczynie z żeberkami i kapustą wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec ok. 1,5 godziny w temperaturze 180ºC.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń