Proste danie obiadowe.
Żeberka pieczone w kiszonej kapuście
Składniki
- Żeberka wieprzowe - 1kg
- Kiszona kapusta - 1/2 kg
- Olej rzepakowy - 2 łyżki
- Przyprawa grillowa - 2 łyżki
Składniki
- Żeberka wieprzowe - 1kg
- Kiszona kapusta - 1/2 kg
- Olej rzepakowy - 2 łyżki
- Przyprawa grillowa - 2 łyżki

Etapy przygotowania
Żeberka umyć, osuszyć i pokroić na mniejsze kawałki.
Naczynie żaroodporne wysmarować olejem. Ułożyć żeberka.
Kapustę kiszoną odcisnąć z nadmiaru soku (jeżeli jest bardzo kwaśna, to przepłukać w zimnej wodzie i odcisnąć). Ułożyć na żeberkach. Wierzch posypać przyprawą grillową i skropić olejem.
Naczynie z żeberkami i kapustą wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec ok. 1,5 godziny w temperaturze 180ºC.
Przepis w Waszym wykonaniu (0)


Komentarze do przepisu (1)
Ostatnio komentowane przepisy

Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Polska
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Jajka
- Ser
- Mleko
- Ciasta
- Serniki
- Dla zdrowia
Odsłon: 591
Ostatnio komentowane przepisy

Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Polska
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Jajka
- Ser
- Mleko
- Ciasta
- Serniki
- Dla zdrowia
Odsłon: 591



Składniki
- Żeberka wieprzowe - 1kg
- Kiszona kapusta - 1/2 kg
- Olej rzepakowy - 2 łyżki
- Przyprawa grillowa - 2 łyżki
Żeberka umyć, osuszyć i pokroić na mniejsze kawałki.
Naczynie żaroodporne wysmarować olejem. Ułożyć żeberka.
Kapustę kiszoną odcisnąć z nadmiaru soku (jeżeli jest bardzo kwaśna, to przepłukać w zimnej wodzie i odcisnąć). Ułożyć na żeberkach. Wierzch posypać przyprawą grillową i skropić olejem.
Naczynie z żeberkami i kapustą wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec ok. 1,5 godziny w temperaturze 180ºC.
Lubię takie danka