Do góry

Dania główne Przepis na:

Żeberka po myśliwsku

Żeberka po myśliwsku

Autor:

Przepisów i artykułów: 1757 Ocena: 14900

Dodano:

Odsłon: 7

Sprawdzony przepis na "Żeberka po myśliwsku"

Składniki

  • 1 kg żeberek
  • 3 ząbki czosnku
  • 4 ziarenka jałowca
  • kminek
  • olej
  • gałka muszkatołowa
  • 2 szklanki bulionu
  • łyżka mąki
  • listek laurowy
  • 1 kg gotowych kopytek
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Żeberka opłucz, osusz i poporcjuj. Natrzyj roztartymi ząbkami czosnku. Obsmaż na rumiano na silnie rozgrzanym tłuszczu. Przełóż do rondla.

  2. Wywar wysmażony z żeberek zalej szklanką bulionu i zagotuj. Zalej nim żeberka. Dodaj przyprawy i wlej jeszcze 1/2 szklanki bulionu.

  3. Całość przykryj i duś na wolnym ogniu przez około 35 minut. Następnie dolej resztę pozostawionego bulionu rozmieszanego z mąką.

  4. Całość zagotuj. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Żeberka podawaj z kopytkami oraz zasmażaną kapustą.

    Źródło: Na żywo

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń