Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Żeberka po myśliwsku"
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 230
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1159
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 230
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1159
Składniki
Żeberka opłucz, osusz i poporcjuj. Natrzyj roztartymi ząbkami czosnku. Obsmaż na rumiano na silnie rozgrzanym tłuszczu. Przełóż do rondla.
Wywar wysmażony z żeberek zalej szklanką bulionu i zagotuj. Zalej nim żeberka. Dodaj przyprawy i wlej jeszcze 1/2 szklanki bulionu.
Całość przykryj i duś na wolnym ogniu przez około 35 minut. Następnie dolej resztę pozostawionego bulionu rozmieszanego z mąką.
Całość zagotuj. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Żeberka podawaj z kopytkami oraz zasmażaną kapustą.Źródło: Na żywo