Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Żeberka słodko-kwaśne"
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 92
Polecam.
Odsłon: 714
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 74
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 92
Polecam.
Odsłon: 714
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 74
Składniki
Żeberka nacieram solą. Majeranek, tymianek, kolendrę i przeciśnięty przez praskę czosnek ucieram w moździerzu. Mieszanką starannie nacieram żeberka, a następnie obsmażam na złoto na tłuszczu i układam w naczyniu żaroodpornym. Na żeberka wykładam pokrojoną paprykę. Ocet mieszam z miodem, bulionem, keczupem, zalewam żeberka, posypuję gałązkami pietruszki. Piekę pod przykryciem 50 minut. Podaję na gorąco, np. z purée ziemniaczanym.
Czas przygotowania 70 minut Cena porcji około 2,90 złŹródło: Rewia