Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Żeberka słodko-kwaśne"
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5662
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 952
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 247
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 35696
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 105
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5662
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 952
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 247
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 35696
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 105
Składniki
Żeberka nacieram solą. Majeranek, tymianek, kolendrę i przeciśnięty przez praskę czosnek ucieram w moździerzu. Mieszanką starannie nacieram żeberka, a następnie obsmażam na złoto na tłuszczu i układam w naczyniu żaroodpornym. Na żeberka wykładam pokrojoną paprykę. Ocet mieszam z miodem, bulionem, keczupem, zalewam żeberka, posypuję gałązkami pietruszki. Piekę pod przykryciem 50 minut. Podaję na gorąco, np. z purée ziemniaczanym.
Czas przygotowania 70 minut Cena porcji około 2,90 złŹródło: Rewia