Do góry

Dania główne Przepis na:

Żeberka w kapuście

Żeberka w kapuście

Autor:

Przepisów i artykułów: 25 Ocena: 70

Dodano:

Odsłon: 159

Przepis na niedzielny obiad i nie tylko .

Składniki

  • 1 kg Żeberek
  • Woreczek kiszonej kapusty
  • 2 ziela angielskie
  • 1 liście laurowe
  • sól, pieprz
  • Smalec
  • Przyprawa do mięs
  • Czosnek granulowany łyżeczka
  • Ostra papryka łyżeczka
  • Pieprz cayenne łyżeczka
  • Majeranek Oliwa z oliwek
> 6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Żeberka w kapuście

Przygotowanie

  1. Żeberka pokroić na dwa paski doprawić marynatą. Odstawić na godzinę do lodówki. Następnie wypłukać kapustę pod bieżącą wodą. Usmażyć na smalcu kapustę dodać pieprz i sól oraz ziele angielskie z liściem laurowym.

  2. Żeberka wyjmij z marynaty odsmaż na patelni na oleju.Do naczynia żaroodpornego włóż połowę usmażonej kapusty potem ułóż żeberka na kapuście,następnie resztę kapusty rozprowadź na żeberkach.Nagrzej piekarnik na 180 stopni przykryj folią aluminiowa bądź przykryciem piec przez 2 godz.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń