Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś na obiad są żeberka,zrobiłam je w sosie własnym z pieczarkami smakują wyśmienicie. Chyba jednak kocham męża bo lekko je przesoliłam ale po za tym są ok.
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 1382
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101637
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6101
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 1382
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101637
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6101
Składniki
Żeberka podzielić na porcje.
Dodać przyprawę do żeberek, pieprz cytrynowy i olej.
Wymieszać wszystko i wstawić na noc do lodówki.
Tuż przed przygotowaniem obiadu na patelni ułożyć żeberka.
Obsmażyć z obu stron na rumiano.
Następnie podlać wodą.
I dusić na małym ogniu pod przykryciem.
Gdy żeberka są już prawie miękkie dodać suszone warzywa i nadal dusić.
Po chwili dodać oczyszczone i pokrojone pieczarki i smażyć już bez przykrycia.
Do momentu aż powstanie fajny sos.
Żeberka podałam z ziemniakami i sosem pieczarkowym z żeberek oraz surówkę z kiszonej kapusty.