Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie które gości u mnie na stole od czasu do czasu.
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23042
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1002
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104848
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 405
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23042
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1002
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104848
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 405
Składniki
Czosnek oczyszczamy, myjemy obieramy i przeciskamy przez praskę lub drobno kroimy. Żeberka myjemy i osuszamy następnie nacieramy przeciśniętym czosnkiem, solą pieprzem i ziołami. Odstawiamy na 30 minut, a następnie kładziemy na rozgrzany olej i smażymy z obu stron aby się zrumieniły. Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plasterki. Marchewkę myjemy, obieramy i kroimy w talarki. Żeberka przekładamy do garnka i gotujemy 35 minut w bulionie z marchewką, zielem i liściem laurowym. Następnie wsypujemy pieczarki. Gotujemy do miękkości żeberek a następnie je wyjmujemy. Mąkę mieszamy z wodą i śmietaną i wlewamy do bulionu (robimy sos). Żeberka podajemy z sosem.