Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie które gości u mnie na stole od czasu do czasu.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7560
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2589
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7560
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2589
Składniki
Czosnek oczyszczamy, myjemy obieramy i przeciskamy przez praskę lub drobno kroimy. Żeberka myjemy i osuszamy następnie nacieramy przeciśniętym czosnkiem, solą pieprzem i ziołami. Odstawiamy na 30 minut, a następnie kładziemy na rozgrzany olej i smażymy z obu stron aby się zrumieniły. Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plasterki. Marchewkę myjemy, obieramy i kroimy w talarki. Żeberka przekładamy do garnka i gotujemy 35 minut w bulionie z marchewką, zielem i liściem laurowym. Następnie wsypujemy pieczarki. Gotujemy do miękkości żeberek a następnie je wyjmujemy. Mąkę mieszamy z wodą i śmietaną i wlewamy do bulionu (robimy sos). Żeberka podajemy z sosem.