Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie które gości u mnie na stole od czasu do czasu.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6043
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6043
Składniki
Czosnek oczyszczamy, myjemy obieramy i przeciskamy przez praskę lub drobno kroimy. Żeberka myjemy i osuszamy następnie nacieramy przeciśniętym czosnkiem, solą pieprzem i ziołami. Odstawiamy na 30 minut, a następnie kładziemy na rozgrzany olej i smażymy z obu stron aby się zrumieniły. Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plasterki. Marchewkę myjemy, obieramy i kroimy w talarki. Żeberka przekładamy do garnka i gotujemy 35 minut w bulionie z marchewką, zielem i liściem laurowym. Następnie wsypujemy pieczarki. Gotujemy do miękkości żeberek a następnie je wyjmujemy. Mąkę mieszamy z wodą i śmietaną i wlewamy do bulionu (robimy sos). Żeberka podajemy z sosem.