Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś przychodzę do Was z niezwykłym przepisem na żeberka w sosie własnym, które rozpływają się w ustach i wprowadzają do domu niepowtarzalny aromat. Ta klasyczna potrawa to nie tylko uczta dla podniebienia, ale również doskonały pomysł na rodzinny obiad czy spotkanie ze znajomymi. To danie nie tylko kusi intensywnym aromatem, ale również wzbudza apetyt swoim soczystym mięsem i delikatnie sosem. Przygotujcie się na niezapomnianą podróż smakową, gdzie każdy kęs to spotkanie z wyjątkowym zgraniem intensywnych przypraw i doskonałej konsystencji mięsa.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4604
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 872
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8314
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13148
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 469
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 145
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4604
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 872
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8314
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13148
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 469
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 145
Składniki
Umyte i osuszone żeberka dzielimy na mniejsze porcje. Następnie każdy kawałek żeberka oprószamy solą, czarnym pieprzem i słodką czerwoną papryką z obu stron. Tak przygotowane żeberka odstawiamy na 15 minut. Obraną cebulę kroimy w piórka. Obrane ząbki czosnku kroimy w plasterki.
Żeberka smażymy na patelni z rozgrzanym olejem z obu stron na rumiany kolor. Podsmażone żeberka zdejmujemy z ognia i przekładamy na talerz. Na tym samym tłuszczu krótko szklimy pokrojoną cebulę i czosnek od czasu do czasu mieszamy. Następnie na podsmażonej cebuli i czosnku układamy kawałki mięsa, całość zalewamy wodą, dodajemy ziele angielskie oraz liście laurowe i wszystko gotujemy pod przykryciem na małym płomieniu, do momentu aż żeberka będą miękkie, od czasu do czasu żeberka odwracamy na drugą stronę. W razie potrzeby uzupełniamy wodę. Pod koniec gotowania sporządzamy zawiesinę. W miseczce umieszczamy mąkę wlewamy odrobinę zimnej wody i wszystko dokładnie mieszamy. Gotową zawiesiną zagęszczamy sos dokładnie mieszając. Danie doprawiamy do smaku solą oraz czarnym pieprzem i jeszcze chwilę gotujemy. Tak przygotowane żeberka podajemy z ziemniakami i ulubioną surówką.