Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Żeberka w winie z miętą i lubczykiem"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4805
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9147
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4805
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9147
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Składniki
Żeberka myję i osuszam. W rondlu rozgrzewam smalec, obsmażam żeberka z obu stron, dodaję posiekane czosnek i cebulę.
Po ok. 2 min wlewam wino, dodaję miód, przyprawy do smaku i suszone zioła. Dolewam rosół (lub wodę), duszę mięso ok. godz., w razie potrzeby dolewam wody.
Mięso jest gotowe, gdy odchodzi od kości. Podaję je z ziemniakami purée.
70 min • Porcja 320 kcal • Koszt porcji 2,50 zł • Przepis na 2-3 porcje.Źródło: Kobieta i życie