Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Żeberka w winie z miętą i lubczykiem"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 672
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 103
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2704
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 672
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 103
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2704
Składniki
Żeberka myję i osuszam. W rondlu rozgrzewam smalec, obsmażam żeberka z obu stron, dodaję posiekane czosnek i cebulę.
Po ok. 2 min wlewam wino, dodaję miód, przyprawy do smaku i suszone zioła. Dolewam rosół (lub wodę), duszę mięso ok. godz., w razie potrzeby dolewam wody.
Mięso jest gotowe, gdy odchodzi od kości. Podaję je z ziemniakami purée.
70 min • Porcja 320 kcal • Koszt porcji 2,50 zł • Przepis na 2-3 porcje.Źródło: Kobieta i życie