Do góry

Dania główne Przepis na:

Żeberka z fasolą i ziemniakami

Żeberka z fasolą i ziemniakami

Autor:

Przepisów i artykułów: 116 Ocena: 858

Dodano:

Odsłon: 289

Słodko-pikantne żeberka - idealna na niedzielny obiad

Składniki

1-2 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Żeberka dzielimy na kilka części.

    Mieszamy wszystkie składniki na sos. Zalewamy żeberka, najlepiej na całą noc, a przynajmniej na kilka godzin.

    Po tym czasie żeberka wyciągamy z zalewy (zalewę zostawiamy, zaraz będziemy jej używać).

    Na nasmarowanej olejem patelni smażymy żeberka z obu stron. Kiedy złapia kolor dodajemy cebulę, sos i dusimy pod przykryciem. W razie potrzeby podlewamy wodą.

    Po około pół godziny dodajemy fasolę z puszki i ziemniaki pokrojone w większą kostkę. Wszystko razem dusimy, aż mięso będzie ładnie odchodzić od kości.

    Mi wystarczyło 1,5 godziny duszenia, ale oczywiście zależy to od wielkości żeberek.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 14 marca Fajny przepis, bo jest pikantny, a to lubią tygrysy ;) Można powiedzieć, że danie jest MIODZIO :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń