Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodko-pikantne żeberka - idealna na niedzielny obiad
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 892
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1957
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 449
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 892
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1957
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 449
Składniki
Żeberka dzielimy na kilka części. Mieszamy wszystkie składniki na sos. Zalewamy żeberka, najlepiej na całą noc, a przynajmniej na kilka godzin. Po tym czasie żeberka wyciągamy z zalewy (zalewę zostawiamy, zaraz będziemy jej używać). Na nasmarowanej olejem patelni smażymy żeberka z obu stron. Kiedy złapia kolor dodajemy cebulę, sos i dusimy pod przykryciem. W razie potrzeby podlewamy wodą. Po około pół godziny dodajemy fasolę z puszki i ziemniaki pokrojone w większą kostkę. Wszystko razem dusimy, aż mięso będzie ładnie odchodzić od kości. Mi wystarczyło 1,5 godziny duszenia, ale oczywiście zależy to od wielkości żeberek.