Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pamiętacie żeberka na których gotowałem zupę ogórkową? Mięso przydało mi się do kolejnego dania. W połączeniu z kulkami ziemniaczanymi wyszło aromatyczne i syte danie. Do tego kiszony ogórek, nawet nie ma co dyskutować. Tak na marginesie...kulki z ziemniaków można wrzucić od razu do sosu i wymerdać jakąś łychą. Polecam Arek Gie
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5346
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 882
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11778
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5346
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 882
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11778
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Składniki
Mięso kroimy na mniejsze kawałki. Na rozgrzanym tłuszczu szklimy posiekaną cebulę, dodajemy mięso i przeciśnięty przez praskę, czosnek. Smażymy kilka minut, cały czas mieszając, do momentu aż poczujemy cudowny aromat czosnku. Zalewamy gorącym bulionem. Dusimy pod przykryciem 90-120 minut, na wolnym ogniu. Mąkę rozrabiamy w zimnej wodzie, wlewamy do żeberek. Mieszając, zagotowujemy. Do smaku doprawiamy solą i pierzem. W czasie duszenia mięsa, przygotowujemy kluski. Ziemniaki przepuszczamy przez maszynkę do mielenia mięsa. Dokładnie wyrabiamy z mąką i posiekanym koperkiem. Formujemy kulki o średnicy 2-3 cm. Gotujemy w osolonym wrzątku przez 4-5 minut od momentu wypłynięcia na powierzchnię wody. Podajemy z przepysznym sosem żeberkowym.