Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Żeberka z pieczarkami"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 88
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 41
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 123
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 88
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 41
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 123
Składniki
Żeberka umyj, osusz papierowym ręcznikiem i poporcjuj. Następnie natrzyj przyprawami i oprósz solą.
Tłuszcz mocno rozgrzej na patelni. Włóż mięso i przesmaż dokładnie z każdej strony.
Podlej szklanką gorącej wody i duś na małym ogniu około 15 min.
Pieczarki umyj, pokrój w plastry i dołóż do żeberek.
Dodaj koncentrat pomidorowy, rodzynki oraz mąkę pszenną rozprowadzoną w małej ilości wody. Wszystko dokładnie wymieszaj.
Duś jeszcze ok. 10 minut. Dopraw.
Podawaj z ziemniakami i surówkami.Źródło: Telemax