Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Żeberka z porami w piwie"
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 37
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 54
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 676
Szybka i smaczna
Odsłon: 11235
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 281
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 37
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 54
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 676
Szybka i smaczna
Odsłon: 11235
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 281
Składniki
Żeberka umyj, a następnie osusz. Podziel je na porcje (najlepiej na grubość dwóch palców), ponownie opłucz i starannie osusz, np. papierowym ręcznikiem, a następnie podsmaż na rozgrzanym smalcu (lub na oleju roślinnym, najlepiej rzepakowym) na ładny, złoty kolor. Pod koniec smażenia oprósz solą oraz pieprzem do smaku.
Pory umyj i osusz. Jeśli są małe, młode, podziel je na pół w poprzek. Jeśli są to tylko białe części dużych porów, poszatkuj je w kółeczka.
Dodaj pory do żeberek na patelni i ostrożnie zalej wszystko małym jasnym piwem.
Pilnując, by nic nie przywarło, uduś wszystko do miękkości na małym ogniu (ok. 25-30 minut). Podawaj z pieczywem.Źródło: Świat kobiety