Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Żeberka z rozmarynem"
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5755
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 138
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5755
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 138
Składniki
Wlej do miski dwie łyżki oleju, wsyp słodką paprykę, zioła prowansalskie, sól i pieprz. Żeberka umyj, podziel na kawałki, natrzyj marynatą, odstaw do lodówki na kilka godzin. Cebulę pokrój w kostkę, podsmaż na oleju, zdejmij z ognia, odsącz na ręczniku papierowym.
Do rękawa do pieczenia włóż żeberka, wlej marynatę, dodaj cebulę, ziele angielskie, liść laurowy, czosnek, rozmaryn, wlej odrobinę wody, zamknij rękaw.
Żeberka piecz w piekarniku rozgrzanym do 170°C przez dwie godziny. Bułki przekrój na pół, włóż do piekarnika na 10 minut przed wyjęciem żeberek. Grahamki układaj na talerzach, na nich kawałki żeberek. Całość polej sosem, dekoruj sałatą i rozmarynem.
CZAS: około 2 godzinŹródło: Dobry Tydzień