Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zielona łopatka w galarecie"
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 98
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 116
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 98
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 116
Składniki
Warzywa umyć i obrać. Cebule, seler, 2 marchewki i czosnek włożyć do garnka, dodać mięso, listki, goździki, jałowiec, sól, oba rodzaje pieprzu, zalać wodą. Gotować pod przykryciem na małym ogniu 2,5 godziny, wyłączyć, zostawić do wystudzenia.
Mięso wyjąć, pokroić w paski. Wywar przecedzić, odlać do garnka ok. 800 ml, dolać ocet, dodać cukier, zagotować. Surowe marchewki pokroić w paski, podgotować w małej ilości pozostałego wywaru, dołożyć groszek, gotować kolejne 5 min.
Natkę posiekać. Żelatynę przygotować według przepisu na opakowaniu, wymieszać z wywarem i z natką. Groszek i marchew odcedzić. W keksówce wyłożonej folią spożywczą układać warstwami warzywa, mięso, zalać żelatyną, schładzać dobę.Źródło: Twoje Imperium