Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zielona rolada szpinakowa"
Składniki
Szpinak oczyść, posiekaj. Przeciśnij 2 ząbki czosnku. Na patelni rozgrzej masło. Przesmaż czosnek. Dodaj szpinak. Duś kilka minut, dopraw solą i pieprzem, odsącz i wystudź. Dodaj żółtka.
Białka ubij na sztywno. Razem z mąką wmieszaj do szpinaku. Masę rozsmaruj na pokrytej pergaminem blasze. Piecz około 15 min w 180 st. Serek utrzyj ze śmietaną i resztą czosnku, dopraw solą. Posmaruj ostudzony placek, zroluj. Dekoruj kleksami z reszty serka oraz kawiorem.
czas ok. 40 min; porcja – 110 kcal, cena 1,40 złŹródło: Świat kobiety