Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zielona tarta ze szparagami i pokrzywami"
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1832
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1832
Składniki
Pokrzywy sparz wrzątkiem. Szparagi obierz, odetnij zdrewniałe końce i ugotuj w osolonej wodzie. Posiekaj z pokrzywą.
Naczynie do tarty wylep ciastem francuskim i podpiecz w piekarniku rozgrzanym do 200°C.
Nałóż na tartę zielone , po czym wylej masę przygotowaną z jajek wymieszanych ze śmietaną, solą, pieprzem, bazylią i startym serem. Ponownie zapiecz.
45 min ? Stopień trudności: średnie ? Kalorie: 350
<strong>Agata Skiba z Łabędziowa</strong>Źródło: Super TV