Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zielone pesto"
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 733
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5393
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9210
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 116
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 87
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 733
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5393
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9210
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 116
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 87
Składniki
Listki bazylii umyj i dobrze wysusz. Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę. Orzeszki upraż na suchej patelni. Do moździerza wsyp listki bazylii i ucieraj razem z solą. Dodaj czosnek i orzechy.
Utrzyj na gładką masę. Wciąż ucierająć wlewaj cienkim strumieniem oliwę. Zamiast w moździerzu moźesz zmiksować w blenderze. Gotowe pesto przełóż do słoiczka i zalej odrobiną oliwy. W zakręconym słoiku w lodówce może stać miesiąc.
Czas przygotowania: 25 minut 340 kcal/słoikŹródło: Tele Tydzień