Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zielone pesto"
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1817
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1817
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
Składniki
Listki bazylii umyj i dobrze wysusz. Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę. Orzeszki upraż na suchej patelni. Do moździerza wsyp listki bazylii i ucieraj razem z solą. Dodaj czosnek i orzechy.
Utrzyj na gładką masę. Wciąż ucierająć wlewaj cienkim strumieniem oliwę. Zamiast w moździerzu moźesz zmiksować w blenderze. Gotowe pesto przełóż do słoiczka i zalej odrobiną oliwy. W zakręconym słoiku w lodówce może stać miesiąc.
Czas przygotowania: 25 minut 340 kcal/słoikŹródło: Tele Tydzień