Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zielony bulion na kurczaku"
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 356
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 158
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 356
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 158
Składniki
Porcję rosołową opłucz, włóż do garnka, zalej 1,5 l zimnej wody. Zagotuj z dodatkiem łyżeczki soli. Usuń tworzącą się szumowinę.
Marchewki i kawałek selera obierz, wrzuć w całości do wywaru. Dodaj 1-2 ziarna ziela angielskiego i 1 liść laurowy. Gotuj 20 minut. Po tym czasie oczyść starannie pory, pokrój na kawałki. Wrzuć do zupy. Gotuj całość na średnim ogniu około 15 minut.
Po tym czasie usuń porcję rosołową, marchewkę i seler. Wsyp do zupy mrożony groszek. Gotuj razem jeszcze 5 minut. Bulion dopraw do smaku solą, pieprzem i przyprawą do zup w płynie. Podawaj z ugotowanym oso bno makaronem (małe i duże formy).Źródło: Świat kobiety