Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ziemniaczano-jajeczna frittata z maślakami"
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 685
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 49
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 71
Przepyszne i bardzo proste ciasto z ryżem preparowanym i masą krówkową. Lekki...
Odsłon: 87
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 685
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 49
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 71
Przepyszne i bardzo proste ciasto z ryżem preparowanym i masą krówkową. Lekki...
Odsłon: 87
Składniki
ok. 80 min • Porcja 400 kcal • Koszt porcji ok. 1,5 zł • Przepis dla 2 osób.
Cebulę drobno siekam, grzyby kroję w kostkę. Na rozgrzany tłuszcz wrzucam cebulę, a następnie grzyby, oba podsmażam.
Pomidora obieram ze skórki, kroję drobno, zieloną paprykę kroję w kosteczkę, dodaję do grzybów, przyprawiam i smażę.
Ugotowane w osolonej wodzie ziemniaki kroję w plasterki i układam na patelni pomiędzy warzywa i grzyby tak, aby ziemniaki były na dnie. Jajka roztrzepuję, solę i wlewam na patelnię.
Smażę z jednej strony, a kiedy góra zacznie się ścinać, składam na połowę.
Magdalena Imielińska z CiścaŹródło: Kobieta i życie