Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ziemniaczano-jajeczna frittata z maślakami"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 59
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 161
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 379
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 103
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 59
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 161
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 379
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 103
Składniki
ok. 80 min • Porcja 400 kcal • Koszt porcji ok. 1,5 zł • Przepis dla 2 osób.
Cebulę drobno siekam, grzyby kroję w kostkę. Na rozgrzany tłuszcz wrzucam cebulę, a następnie grzyby, oba podsmażam.
Pomidora obieram ze skórki, kroję drobno, zieloną paprykę kroję w kosteczkę, dodaję do grzybów, przyprawiam i smażę.
Ugotowane w osolonej wodzie ziemniaki kroję w plasterki i układam na patelni pomiędzy warzywa i grzyby tak, aby ziemniaki były na dnie. Jajka roztrzepuję, solę i wlewam na patelnię.
Smażę z jednej strony, a kiedy góra zacznie się ścinać, składam na połowę.
Magdalena Imielińska z CiścaŹródło: Kobieta i życie