Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ziemniaki mocno serowe ze śmietaną"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 54
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 54
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Składniki
Ziemniaki dobrze wyszoruj, włóż do osolonego wrzątku, ugotuj. Odcedź, obierz, pokrój na plasterki. Oprósz przyprawą do ziemniaków.
Ser żółty zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Serek topiony stop w rondelku (ew. dodaj niewielką ilość wody). Jajka zmiksuj. Dodaj starty ser i stopiony, wlej śmietanę, wsyp mąkę, pokrojony szczypiorek i natkę, wymieszaj. Przypraw do smaku.
Ziemniaki ułóż w lekko natłuszczonej żaroodpornej formie. Wlej sos serowy, wymieszaj (sos powinien dobrze pokryć wszystkie ziemniaki).
Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180°C. Zapiekaj 30-40 minut. Formę możesz przykryć folią aluminiową, by ziemniaki z wierzchu się nie spaliły.
<strong>Przepis przysłała Paulina Murowana z Klonowa.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie