Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i nie zdrowo
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 412
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 412
Składniki
Ziemniak i marchewkę kroimy w średnia kostkę, po czym mieszamy razem, następnie w osobne naczynie siekamy pietruszkę oraz kroimy cebule w półksiężyce i odstawiamy.
Boczek kroimy na 4-5 kawałków tak by zakryć dno garnka.
Kiedy mamy już pokrojony, do garnka wkładany margarynę i rozgrzewamy na małym ogniu. Układamy boczek na dnie garnka i podsmażamy, po czym obracamy na drugą stronę i boczek lekko posypujemy sola i pieprzem (starać się nie sypać obok bo będzie się palić). Następnie na boczek kładziemy (warstwami) cebula, ziemniaki z marchewką i natka pietruszki (pietruszka musi być na wierzchu) wszystko posypujemy solą i pieprzem (według uznania). Robimy kolejną warstwę ziemniaki z marchwią i pietruszką po czym sypiemy sól i pieprz (według uznania) Następnie całość Przykrywamy dokładnie liśćmi białej kapusty tak by para nie uchodziła i na koniec przykrywamy pokrywka.
Całość dusimy na lekkim ogniu przez około 50min. 10 minut przed końcem parowania zwiększyć ogień aby boczek był bardziej chrupiący.
Danie najlepiej podawać z buraczkami tartymi. Smacznego