Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5655
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 947
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 244
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 33822
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 94
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5655
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 947
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 244
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 33822
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 94
Składniki
Warzywa obrać i pokroić w plastry. Wędlinę pokroić w kostkę.
Na dno naczynia położyć 3 paski smalce grubości 5mm i wyłożyć kapustą aby ziemniaki nie przywarły się do dna, na to warstwa ziemniaków posolić popieprzyć, na to buraki, marchewka, wędlina, cebula, jeden pasek smalcu ziemniaki sól, pieprz i czynności powtórzyć na samej górze mają być ziemniaki sól, pieprz i 2- 3 paski smalcu.
Piec (gotować) w domu na palniku pod przykryciem przez ok. 1,5 gdz Można piec też na ognisku. czas sprawdzać czy są ziemniaki miękkie.
Smacznego!