Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 14
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2110
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 190
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1174
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1197
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 14
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2110
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 190
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1174
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1197
Składniki
Warzywa obrać i pokroić w plastry. Wędlinę pokroić w kostkę.
Na dno naczynia położyć 3 paski smalce grubości 5mm i wyłożyć kapustą aby ziemniaki nie przywarły się do dna, na to warstwa ziemniaków posolić popieprzyć, na to buraki, marchewka, wędlina, cebula, jeden pasek smalcu ziemniaki sól, pieprz i czynności powtórzyć na samej górze mają być ziemniaki sól, pieprz i 2- 3 paski smalcu.
Piec (gotować) w domu na palniku pod przykryciem przez ok. 1,5 gdz Można piec też na ognisku. czas sprawdzać czy są ziemniaki miękkie.
Smacznego!