Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ziemniaki z boczkiem i szałwią"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13921
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1603
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15618
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6353
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13921
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1603
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15618
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6353
Składniki
Ziemniaki szorujemy szczoteczką i gotujemy w mundurkach w osolonej wodzie. Odcedzamy, studzimy, zimne obieramy. Każdy ziemniak owijamy plasterkiem boczku.
Umyte pomidorki kroimy na pół.
Na patyczki lub szpadki do szaszłyków, nabijamy ziemniaki i pomidory, przetykając listkami szałwii. Lekko prószymy solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi i majerankiem.
Szaszłyki układamy na kawałkach folii spożywczej posmarowanej oliwą, zawijamy i pieczemy w piekarniku lub na grillu.
Czas przygotowania 60 minut. Cena jednej porcji około 2,20 zł
Wartość odżywcza jednej porcji 196 kcal Białko 10,4 g/Tłuszcz 17 g/Węglowodany 18 gŹródło: Rewia