Do góry

Dania główne Przepis na:

Ziemniaki z omastą i kefirem

Ziemniaki z omastą i kefirem

Autor:

Przepisów i artykułów: 2201 Ocena: 48810

Dodano:

Odsłon: 1545

To nie jest tak, że lecimy za przepisem. To nasze smaki, które od czasu, do czasu staramy sobie przypomnieć. Dołączycie? Smakowo i zapachowo wróciliśmy do przeszłości <3 Piękne chwile <3

Składniki

  • 1 kg młodych ziemniaków
  • 150 g słoniny wędzonej (hiszpańskiej)
  • 1 l kefiru
  • sól, pieprz
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Ziemniaki z omastą i kefirem

Przygotowanie

  1. Ziemniaki obieramy, gotujemy we wrzątku do miękkości. Odcedzamy.
    Słoninę kroimy w kostkę, wytapiamy na rozgrzanej patelni. Następnie dodajemy ziemniaki, smażymy, do smaku doprawiamy solą i świeżo mielonym, czarnym pieprzem.
    Podajemy z ulubionym kefirem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (16)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń