Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ziemniaki z parówkami po bretońsku"
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 93
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3334
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1187
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 93
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3334
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1187
Składniki
Ziemniaki obrać, opłukać, ugotować do miękkości w osolonym wrzątku, odcedzić i odparować. Jeszcze ciepłe przecisnąć przez praskę lub zemleć w maszynce.
Cebulę obrać, posiekać w drobną kostkę, usmażyć na złoto na rozgrzanym oleju. Dodać do ziemniaków. Masę wymieszać z mlekiem, żółtkami, mąką, doprawić solą i pieprzem, wyrobić na gładkie ciasto, cienko rozwałkować.
Parówki obrać z osłonek, przekroić na pół. Każdą zawinąć w ciasto ziemniaczane. Udekorować słupkami żółtego sera, ułożyć na posmarowanej olejem blasze. Upiec na złoto.
ok. 55 minutŹródło: Twoje Imperium