Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przygotowane ziemniaki zachwycą każdego. Przepis pochodzi z 414. odcinka programu "Ewa gotuje".
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 68
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 788
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 82
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 68
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 788
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 82
Składniki
Ziemniaki wyszorować, pokroić na ósemki i ułożyć na blasze wyścielonej papierem. Skropić oliwą, przyprawić solą i rozmarynem. Upiec w piekarniku (30-40 minut w 200 st. C).
Posiekaną cebulę zeszklić na maśle. Pod koniec dodać drobno pokrojony czosnek, po chwili pomidory z puszki wraz z sokiem i pomidory suszone. W razie potrzeby podlać wodą. Doprawić do smaku solą i pieprzem oraz oregano i mielonym kminkiem. Dusić przez 15 minut. Zmiksować na gładko. Podawać do pieczonych ziemniaków.