Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ziołowy twarożek z łososiem"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 88
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 43
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 130
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 88
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 43
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 130
Składniki
Serek śmietankowy mieszamy z ziołami prowansalskimi solą i pieprzem. Szczypiorek i natkę pietruszki myjemy i siekamy, umyty koperek odkładamy do dekoracji. Jeśli ktoś lubi, do sera może dodać ząbek zmiażdżonego czosnku.
Łososia tniemy w cienkie plasterki, skrapiamy sokiem wyciśniętym z połowy cytryny.
Każdą kromkę pumpernikla smarujemy ziołowym serem. Na serze układamy plasterki dekoracyjnie zwiniętego łososia. Całość ozdabiamy odłożonymi gałązkami koperku. Kanapki można też ubrać wiórkami startego na tarce sera żółtego, oliwkami bez pestek, kaparami lub smażonymi borówkami.
Czas przygotowania 15 minut. Cena jednej porcji około 2 zł.
Wartość odżywcza jednej porcji: 275 kcal, Białko 21,9 g, Tłuszcz 18 g, Węglowodany 22 gŹródło: Rewia