Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Złociste skrzydełka"
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 182
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 156
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 182
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 156
Składniki
Skrzydełka opłucz, osusz, włóż do miseczki. Olej wymieszaj z miodem, musztardą oraz sosem sojowym. Dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę. Marynatę przypraw na pikantnie: mielonym imbirem oraz chili. Ew. jeszcze trochę posól. Mięso w miseczce polej przygotowaną marynatą, dobrze wymieszaj.
Przykryj folią spożywczą i wstaw na godzinę do lodówki. Zamarynowane skrzydełka przełóż na dużą blachę. Polej marynatą z dna miseczki. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200°C. Piecz ok. 20 minut, aż skórka na skrzydełkach ładnie się zrumieni i będzie chrupiąca. Dymki oczyść, pokrój na kawałeczki. Posyp nimi gotowe skrzydełka. Podawaj z ryżem oraz surówką z sezonowych warzyw.Źródło: Naj