Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Złociste skrzydełka"
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8700
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1278
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10319
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4684
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 759
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8700
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1278
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10319
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4684
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 759
Składniki
Skrzydełka opłucz, osusz, włóż do miseczki. Olej wymieszaj z miodem, musztardą oraz sosem sojowym. Dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę. Marynatę przypraw na pikantnie: mielonym imbirem oraz chili. Ew. jeszcze trochę posól. Mięso w miseczce polej przygotowaną marynatą, dobrze wymieszaj.
Przykryj folią spożywczą i wstaw na godzinę do lodówki. Zamarynowane skrzydełka przełóż na dużą blachę. Polej marynatą z dna miseczki. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200°C. Piecz ok. 20 minut, aż skórka na skrzydełkach ładnie się zrumieni i będzie chrupiąca. Dymki oczyść, pokrój na kawałeczki. Posyp nimi gotowe skrzydełka. Podawaj z ryżem oraz surówką z sezonowych warzyw.Źródło: Naj