Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Złociste skrzydełka"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 42
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 60
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 27
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 99
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 42
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 60
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 27
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 99
Składniki
Skrzydełka opłucz, osusz, włóż do miseczki. Olej wymieszaj z miodem, musztardą oraz sosem sojowym. Dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę. Marynatę przypraw na pikantnie: mielonym imbirem oraz chili. Ew. jeszcze trochę posól. Mięso w miseczce polej przygotowaną marynatą, dobrze wymieszaj.
Przykryj folią spożywczą i wstaw na godzinę do lodówki. Zamarynowane skrzydełka przełóż na dużą blachę. Polej marynatą z dna miseczki. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200°C. Piecz ok. 20 minut, aż skórka na skrzydełkach ładnie się zrumieni i będzie chrupiąca. Dymki oczyść, pokrój na kawałeczki. Posyp nimi gotowe skrzydełka. Podawaj z ryżem oraz surówką z sezonowych warzyw.Źródło: Naj