Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zraziki w boczku"
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 42
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 179
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 42
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 179
Składniki
Comber z sarniny (ew. polędwiczki wieprzowe) opłucz, wytrzyj do sucha, potnij na 12 grubych plasterków. Każdy lekko spłaszcz dłonią. Plasterki boczku przetnij wzdłuż na pół. Medaliony ciasno owiń paskami boczku.
Na patelni rozgrzej smalec. Włóż medaliony i smaż na rumiano po 4–5 minut z każdej strony. Zdejmij z patelni. Oprósz solą oraz pieprzem. Trzymaj w cieple, aby nie wystygły. Tymianek opłucz, osusz, posiekaj.
Tłuszcz ze smażenia mięsa wymieszaj z bulionem oraz konfiturą z dzikiej róży. Zagotuj, zagęść mąką ziemniaczaną wymieszaną z odrobiną zimnej wody. Sos przypraw do smaku solą i pieprzem. Dodaj tymianek i orzechy. Polej nim mięso. Gotowe medaliony podawaj z duszoną modrą kapustą oraz zrumienionymi na maśle kopytkami.
ok. 35 minut, 1 porcja ok. 420 kcalŹródło: Tina