Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zraziki z indyka z crumble warzywnym"
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1826
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 92
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1826
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 92
Składniki
Papryki, cukinię, bakłażan oraz pomidory umyj i pokrój. Przełóż do misy i wymieszaj z 3 łyżkami oliwy. Dopraw solą i nałóż do wysmarowanych olejem kokilek. Oregano posiekaj i połącz z bułką tartą, dodaj masło i sól. Wymieszaj, tworząc kruszonkę. Posyp nią warzywa i piecz w rozgrzanym piekarniku w temp. 180 °C przez około 25 minut.
Fasolkę sparz we wrzątku, a kiedy ostygnie, pokrój ją na małe kawałki. Pieczarki oczyść i pokrój w plasterki, a boczek w kostkę. Na suchej, rozgrzanej patelni podsmaż boczek. Dodaj pieczarki i podsmaż. Następnie wrzuć fasolkę i podduś, aż będzie miękka. Dopraw solą oraz pieprzem. Odstaw do przestudzenia.
Mięso pokrój w plastry i rozbij przez folię. Na każdym kotlecie rozłóż wystudzone nadzienie i zwiń. Zraziki owiń plastrem szynki i zepnij wykałaczką. Podsmaż na oliwie z każdej strony, aby ładnie się zarumieniły. Zdejmij je z patelni i odłóż w ciepłe miejsce. Na wypieczonym sosie rozpuść masło. Dopraw do smaku i sosem zalej mięso. Podawaj z crumble.Źródło: Na żywo